Google reCaptcha v3

Google reCaptcha logo A Viltor webáruházba könnyen beépíthető a Google reCaptcha 3. verziója, amely lehetővé teszi az áruházban előforduló űrlapok védelmét.

Mi az a Captcha?

"A számítástechnikában olyan automatikus teszt, ami képes megkülönböztetni az emberi felhasználót a számítógéptől" (forrás : Wikipédia). Bizonyára már Ön is találkozott egy űrlap kitöltése után olyan feladattal, amelyben egy eltorzított szöveget kellett beírnia egy szövegmezőbe, vagy be kellett pipálnia egy jelölőnégyzetet "Nem vagyok robot" felirattal.

Google reCaptcha v2 jelölőnégyzet

Ezek a tesztek az adott oldalt védik meg a robot támadásokkal szemben. Jellemzőjük, hogy a felhasználótól (webáruházban vásárlótól) valamilyen művelet végrehajtását követelik meg, csak így dolgozzák fel az adott űrlap adatait (pl. egy regisztrációs űrlapot). A Viltor rendszer többnyire saját captcha megoldást használ, ahol a vásárlónak olyan kérdésre kell válaszolnia, amelyet egy robot nem tudhat, vagy nem ért meg.

Captcha a Viltor webáruházban

Az ilyen captcha megoldások bár biztonságot adnak a rosszindulatú támadásokkal szemben, de plusz mezők kitöltését követelik meg a látogatótól, ezzel rontják a konverziót.

Mi a reCaptcha v3?

A reCaptcha a Google captcha megoldása, rengeteg weboldal használja. A 3. verzió különlegessége, hogy nem követel meg semmilyen plusz tevékenységet a weboldal látogatójától. Nincsenek kérdések, torz szövegek, sem jelölőnégyzetek, így egyáltalán nem rontja a konverziós értéket. A weboldal látogatója azt sem tudja, hogy a tevékenységét a háttérben a Google rendszere biztonsági szempontból elemzi és eldönti, hogy az adott űrlapot robot vagy élő személy töltötte ki.

A Viltor webáruházak űrlapjaiba (kereső űrlapok, hírlevél feliratkozások, regisztrációk, termék véleményezések stb) fokozatosan kerül beépítésre a Google reCaptcha v3 megoldás. A cél, hogy a vásárlónak semmilyen plusz tevékenységet ne kelljen végeznie ahhoz, hogy igazolja magát.

A reCaptcha v3 elindítása az áruházban

Mivel a Google reCaptcha v3 megoldás domainhez (webáruházhoz) kötött, így először a Google reCaptcha felületén kell azonosítót igényelnünk a webáruház domainünk számára.

reCaptcha admin felület beállítása

Két értéket fogunk kapni (Site key és Secret key), melyeket a Viltor adminisztrációs felület "Beállítások" / "Webáruház működés" / "Integrációk" menüpont "Működés" fülén kell bemásolnunk a megfelelő helyre.

reCaptcha beállítása a Viltor adminisztrációs felületen

A beállítást a "mentés" gombbal véglegesíthetjük. A reCaptcha v3 adatok megadásával a Viltor webáruházban minden olyan űrlapot a reCaptcha kód fog védeni, amely már átesett ezen a módosításon és a hagyományos captcha ki lett cserélve az új megoldásra.

A reCaptcha v3 működésének jelzése a weboldalon

A reCaptcha használatával a webáruház jobb alsó sarkában megjelenhet a Google adatvédelmére és szerződési feltételeire vonatkozó kiírás (badge), amely ugyan a webáruház használatában nem okoz problémát, de feltűnő színével nem biztos, hogy illeszkedik a kialakított megjelenéshez.

reCaptcha badge

A Google nem ragaszkodik a felirat megtartásához, de eltüntetése esetén a weboldalon szerepeltetni kell a "This site is protected by reCAPTCHA and the Google and Terms of Service apply." feliratot. Ezt a rendszer a 009 sablon változattól kezdve a weboldal lábrészében automatikusan megteszi, de régebbi sablonok esetén nekünk kell gondoskodnunk a szöveg feltüntetéséről a sablon átírásával.

Magát a badge-t pedig a következő stílussal lehet eltüntetni, melyet a sablon általános stíluslapjának (Általános CSS) végéhez kell beszúrni:

.grecaptcha-badge { visibility: hidden; }

Próbálja ki bérelhető webáruház rendszerünket most!

 • Webáruház nyitás kötelezettségek nélkül

  Kötelezettség mentes

  A próba áruház nyitásával nem keletkezik se rendelési, se fizetési kötelezettsége.

 • Gyors webáruház indítás

  Gyors indulás

  A webáruház nyitás egy perc, csak áruháza nevét kell kitalálnia.

 • Minden webáruház funkció elérhető

  Minden benne van

  Teszt webáruházában minden éles funkció kipróbálható lesz.

Kapcsolat

 • E-mail (elsődleges kapcsolat):
  info@viltor.hu
 • Telefon
  (sürgős probléma esetén, 9:00-21:00):
  06 70 933 43 04

Közösségi oldalak

Üzemeltetés

 • Paller Endre egyéni vállalkozó
 • információrendszer programozó, gazdaságinformatikus
 • Számlavezető bank: K&H Bank Zrt.
 • Szlaszám:10404900-67525148-50481028
 • Adószám: 63478262-1-40
 • Nyilvántartási szám: 6617263
 • Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-60255/2012.
 • Általános Szerződési Feltételek
 • Adatkezelési tájékoztató
 • Viltor webáruház rendszer © 2009 - 2023