Viltor webáruház blog

Gondolatok a webáruházak világából

Meglepetés a csomagban

Meglepetés ajándék

A vásárlói lojalitás növelésének egyik legolcsóbb és leghatásosabb módja, ha különböző meglepetéseket vagy ajánlatokat helyezünk el a rendeléssel kiszállított csomagban. Ezek a meglepetések váratlanul érik a vásárlót, így különösen pozitív érzést keltenek benne a webáruházzal kapcsolatban.

Milyen konkrét előnye van a meglepetésnek számunkra?

  • Olcsó. Nem kell nagy dolgokra gondolni, néha már egy személyes megszólítást tartalmazó, de egyébként sablon levél is növeli a vevő elégedettséget.
  • Nagyon jól célozható. Mivel ismerjük a vásárlót és a rendeléseit, tudjuk, mi érdekli, mivel szerezhetnénk neki örömöt, vagy milyen egyéb termékek ajánlatával kapcsolódhatunk az eddigi rendeléseihez (cross-selling, azaz keresztértékesítés).

Mit rakjunk a csomagba?

  • Kedvezményes ajánlatok. Ez általában lehet pl. egy kupon kód, amit a legközelebbi vásárlás alkalmával tud felhasználni a vásárló, és százalékos kedvezményre, vagy ingyenes kiszállításra jogosít. Még jobb, ha a kód valamilyen módon utal a vásárlóra, pl. KUPON_KOVACS, így a vásárló valóban a sajátjának érezheti azt.
  • Termékminta. Ez persze nagyban függ az áruház termékkörétől és általában nem tartós fogyasztási cikkek esetén működik. A minta mellé rögtön kedvezmény kupont is adhatunk, így szinte biztos a második vásárlás.
  • Apró ajándékok. Itt megint nem kell óriási költségekben gondolkodni. Ha készíttetünk pár hűtőmatricát a webáruházunkra jellemző grafikával és elérhetőséggel, akkor már ott leszünk a vásárló orra előtt minden alkalommal, amikor kinyitja a frigót.
  • Köszönő kártya egy személyes üzenettel. A céges logóval ellátott kártyára lehetőleg kézzel írjuk az üzenetet, de ha ez nem megy, legalább legyen rajta egy eredeti aláírás. Ez egy olyan plusz, amit a nagyobb áruházak nem tudnak bevállalni, így a kisebbeknek feltétlenül ki kell használni.
  • Termék értékelés kérése. Egy rövid üzenetben megkérhetjük a vásárlót arra is, hogy a weboldalon értékelje majd a megvásárolt termékünket, vagy lájkolja Facebook oldalunkat.

(A bejegyzés a Shopify blogon megjelent '5 Ways to Use Packaging Inserts to Increase Customer Loyalty and Revenue' bejegyzés alapján készült.)

Próbálja ki ingyen a Viltor webáruház szolgáltatást!

A rendszer kipróbálása csak egy gyors regisztrációhoz kötött, ahol megadhatja új webáruháza nevét, majd azonnal birtokba veheti és 20 napig tesztelheti azt! Nincs kezdeti költség, nincs kockázat!