Üzletkötők alkalmazása a webáruház rendelések növeléséhez

Viltor webáruház dokumentáció / Vevőszerzés webáruházaknak / Üzletkötők alkalmazása a webáruház rendelések növeléséhez

A Viltor webáruház rendszerben mód van arra, hogy külső üzletkötőket alkalmazzunk a vásárlók áruházba irányításához, illetve a rendelések számának növeléséhez.

Az üzletkötő vásárlói csoportjának létrehozása

Első lépésként létre kell hoznunk egy vásárlói csoportot kifejezetten az új üzletkötő által akvirált vásárlók számára ("Vevők" / "Vásárlói csoportok" menüpont).

Üzletkötői vásárlói csoport létrehozása

Az üzletkötő felhasználói fiókjának létrehozása

Ezután az üzletkötőt, mint adminisztrációs felület felhasználót is létre kell hoznunk ("Beállítások" / "Adminisztrációs felület" / "Felhasználó felvitel" menüpont).

Üzletkötői felhasználó rögzítése

Figyeljünk rá, hogy "A felhasználó által látható vásárlói csoportok" között legyen bejelölve a korábban létrehozott üzletkötői vásárlói csoport is, illetve az "Akvirált vásárlói csoport" mezőben szintén ez a vásárlói csoport legyen kiválasztva (lásd fenti képet).

Ha nem szeretnénk azt, hogy az üzletkötő bejelentkezzen a webáruház adminisztrációs felületére, akkor ne áruljuk el számára a beállított jelszavát és ne adjunk meg jogosultságokat a "Felhasználó jogai" fülön.

Ha azonban azt szeretnénk, hogy az üzletkötő az adminisztrációs felületen követni tudja a saját akvirált rendeléseit, akkor adhatunk neki jogot pl. a rendelések listázására. Ha jól állítottuk be az üzletkötő által látható vásárlói csoportot és az akviráláshoz kapcsolódó vásárlói csoportját, akkor az üzletkötő csak a saját maga által akvirált rendeléseket fogja látni a listában.

A beállításokat a "mentés" gombbal véglegesíthetjük.

Az akvirálási URL cím működése

Az "Akvirálási URL cím" mező a kiválasztott vásárlói csoport alapján automatikusan kitöltődik. Ez a fenti példában a

http://aruhaz.hu/?muk_ren_akv=15&muk_vas_vcs=15

lett (természetesen a domain és a további paraméterek minden áruháznál egyediek). Ezt a címet kell elküldenünk az üzletkötőnknek. Ha az üzletkötő ezzel a címmel linkeli áruházunkat - pl. ezzel indítja Google Ads vagy Facebook reklámjait, ezzel hivatkozik blog bejegyzésekben vagy más szöveges tartalmakban áruházunkra - akkor az URL paraméterek miatt

 • A rendelés automatikusan kap egy akvirálási kódot, amellyel az üzletkötő beazonosítható. Ez a kód megjelenik a Viltor adminisztrációs felület rendelés listájában, a rendelés adatlapján és a rendelések exportálása során is, így az üzletkötő részére pontos elszámolás készíthető.
 • Ha a vásárlási folyamat során a vásárló regisztrál, akkor automatikusan bekerül az üzletkötő vásárlói csoportjába és megkapja annak beállított kedvezményeit. Ez akkor lehet hasznos, ha az üzletkötő a saját jutalékának egy részét hajlandó átengedni az akvirált vásárlóinak a nagyobb forgalom érdekében.

Figyeljünk a következőkre

Az a vásárlói csoport, amelyet külső üzletkötői akvirálás miatt hoztunk létre csak akkor törölhető, ha megszűnt az üzletkötővel a kapcsolatunk.

Az akvirálás kizárólag az akvirálási URL címen, annak paramétereivel együtt működik (fenti példában ez http://aruhaz.hu/?muk_ren_akv=15&muk_vas_vcs=15 volt). Az áruház fő domain címével, de paraméterek nélkül (http://aruhaz.hu) nem működik az akvirálás.

Próbálja ki bérelhető webáruház rendszerünket most!

 • Webáruház nyitás kötelezettségek nélkül

  Kötelezettség mentes

  A próba áruház nyitásával nem keletkezik se rendelési, se fizetési kötelezettsége.

 • Gyors webáruház indítás

  Gyors indulás

  A webáruház nyitás egy perc, csak áruháza nevét kell kitalálnia.

 • Minden webáruház funkció elérhető

  Minden benne van

  Teszt webáruházában minden éles funkció kipróbálható lesz.

Kapcsolat

 • E-mail (elsődleges kapcsolat):
  info@viltor.hu
 • Telefon
  (sürgős probléma esetén, 9:00-21:00):
  06 70 933 43 04

Közösségi oldalak

Üzemeltetés

 • Paller Endre egyéni vállalkozó
 • információrendszer programozó, gazdaságinformatikus
 • Számlavezető bank: K&H Bank Zrt.
 • Szlaszám:10404900-67525148-50481028
 • Adószám: 63478262-1-40
 • Nyilvántartási szám: 6617263
 • Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-60255/2012.
 • Általános Szerződési Feltételek
 • Adatkezelési tájékoztató
 • Viltor webáruház rendszer © 2009 - 2023