Írjunk blogot webáruházunk támogatásához!

Viltor webáruház dokumentáció / Vevőszerzés webáruházaknak / Írjunk blogot webáruházunk támogatásához!

Webáruházunk eredményességét nagyban növelheti egy jól kialakított és folyamatosan frissített blog. Ez főleg akkor igaz, ha valamilyen speciális termékcsoportot forgalmazunk.

A példa kedvéért legyen most egy kerékpárokat és a hozzá kapcsolódó túrafelszereléseket árusító üzletünk. A kerékpárral túrázók szívesen olvasnak a témába vágó bejegyzéseket, útleírásokat, amelyekbe egy kis ügyességgel bele lehet csempészni a reklámozni kívánt terméket is. Ha mondjuk egy blog bejegyzésben írunk a túrázás közben néha óhatatlanul bekövetkező defektről és annak kijavításáról, akkor a szöveg végére, de még inkább közé beszúrhatunk egy-egy linket a webáruházban megtalálható kerékpár belső gumikhoz, a pumpákhoz vagy a javítókészletekhez.

Ugyanígy túra útvonalakról is írhatunk, melyekhez kerékpáros térképet ajánlhatunk az üzletből. Felhívhatjuk a figyelmet a sportolás közben bekövetkező dehidratáltság elkerülésének fontosságára és mellette megemlíthetjük, hogy éppen akciós áron kaphatóak a dupla falú kulacsok webshopunkban. De össze is hasonlíthatjuk a hipermarketek kétes minőségű kerékpárjait a mi boltunkban kapható termékekkel, amelyek képes bemutatójához szintén felhasználhatjuk a webáruház termék linkjeit.

Az egyes blog bejegyzések megfogalmazásánál ügyelni kell arra, hogy az ne reklámszöveg legyen (ha csak nem egy konkrét termék bemutatásáról vagy összehasonlításáról van szó). Tartalmazzon minél több általános információt, a termékek bemutatása pedig csak kiegészítése legyen a szövegnek. Blogunkat akkor fogják egyre többen olvasni, ha érdekes és hasznos információkat közöl könnyed, közvetlen és esetleg finoman humoros formában.

Ügyeljünk arra, hogy a blog folyamatosan dolgozzon fel új témákat. Ne hagyjuk hosszabb időre bejegyzés nélkül, hiszen úgy elveszíthetjük olvasóinkat, akiktől végső soron a rendeléseket várjuk. Ez nehéz és időt rabló munka, de minél régebbi egy blog, minél több témát jár körbe és minél gyakoribbak a frissítések, annál nagyobb az olvasóközönsége.

Reklámozzuk blogunkat! Eleve a webáruház felületére is kihelyezhetünk egy bannert, amely a blogra mutat, de helyezzük el címét a témához kapcsolódó linkparkokban is. Facebook oldalunkon is jelenítsük meg minden új blog bejegyzés linkjét és címét, illetve a blog bejegyzések is tartalmazzák a közösségi portálok megosztó gombjait (pl. Facebook Like gomb).

Az egyes blog bejegyzések megfogalmazásakor tartsuk szem előtt annak esetleges keresőoptimalizálásra gyakorolt pozitív hatását is. A szövegben változatos formában helyezhetjük el kulcsszavainkat (pl. 'kerékpár', 'bicikli túra', 'kerékpárral a Balaton körül'), amelyek mellett a webáruházra mutató linkjeink még értékesebbek lesznek, hiszen releváns szövegkörnyezetből származnak.

Figyeljünk arra, hogy amilyen könnyű egy bloggal felépíteni egy cég pozitív imázsát, ugyanolyan könnyen le is lehet vele rombolni. A blog bejegyzésekhez írt olvasói véleményeket mindig kezeljük komolyan. Nyilván a könnyebbik eset, ha dicsérnek minket, de a kritikákra se válaszoljunk elhamarkodottan, ingerülten még akkor sem, ha szerintünk teljesen alaptalanok. Ha úgy érezzük, hogy nem jogos az olvasó észrevétele, akkor inkább aludjunk rá egyet, szedjük össze érveinket és a kritizáló véleményének tiszteletben tartása mellett, kulturált hangnemben válaszoljunk.

A blog írás technikai megvalósítása ma már gyerekjáték, hiszen rengeteg ingyenes blog szolgáltatás működik. Ezek közül talán a legismertebbek:

Próbálja ki bérelhető webáruház rendszerünket most!

 • Webáruház nyitás kötelezettségek nélkül

  Kötelezettség mentes

  A próba áruház nyitásával nem keletkezik se rendelési, se fizetési kötelezettsége.

 • Gyors webáruház indítás

  Gyors indulás

  A webáruház nyitás egy perc, csak áruháza nevét kell kitalálnia.

 • Minden webáruház funkció elérhető

  Minden benne van

  Teszt webáruházában minden éles funkció kipróbálható lesz.

Kapcsolat

 • E-mail (elsődleges kapcsolat):
  info@viltor.hu
 • Telefon
  (sürgős probléma esetén, 9:00-21:00):
  06 70 933 43 04

Közösségi oldalak

Üzemeltetés

 • Paller Endre egyéni vállalkozó
 • információrendszer programozó, gazdaságinformatikus
 • Számlavezető bank: K&H Bank Zrt.
 • Szlaszám:10404900-67525148-50481028
 • Adószám: 63478262-1-40
 • Nyilvántartási szám: 6617263
 • Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-60255/2012.
 • Általános Szerződési Feltételek
 • Adatkezelési tájékoztató
 • Viltor webáruház rendszer © 2009 - 2024