Viltor webáruház tudástár

Dokumentáció, tippek és tanácsok

Az export állomány mezőszerkezete

Az adatbázis export-import CSV állomány UTF-8 kódolású. Az egyes mező értékek pontosvesszővel (;) vannak elválasztva egymástól. Első sora fejléc mező, értékes adatot nem tartalmaz. A további sorok az alábbi mező értékeket tartalmazzák:

Mező neveMegjegyzés
Termék ID
Termék név
Termékcsoport ID
Termékcsoport útTájékoztató adat
Variáció ID
Cikkszám
Tulajdonság ID
Tulajdonság névTájékoztató adat
Ár
Akciós ár
Akció lejárati dátuma
Darabszám
Aktív
ÁFA
Gyártó
Gyártó weblapja
Százmazási ország
Ajándékpont
Rövid leírás
Leírás
META kulcsszavak (keywords)Változás: 2011. április 24-től új névvel, de változatlan tartalommal
VTSZ
Egységcsomag
SúlyVáltozás: 2014. július 27-től variációs mező, azaz minden termék variációnak különböző súly értéke lehet
Kosárba db
Garancia
Szállítási idő
Kezdőoldalra
Termékajánlóba
Újdonság lejárati dátuma
HTML cím (title)2011. április 24-től új oszlop
META leírás (description)2011. április 24-től új oszlop
Rendelhető minimum darabszám2011. november 13-tól új oszlop
Rendelhető maximum darabszám2011. november 13-tól új oszlop
1. Külső kép hivatkozás (kicsi)2011. december 3-tól új oszlop
1. Külső kép hivatkozás (eredeti méret)2011. december 3-tól új oszlop
2. Külső kép hivatkozás (kicsi)2011. december 3-tól új oszlop
2. Külső kép hivatkozás (eredeti méret)2011. december 3-tól új oszlop
3. Külső kép hivatkozás (kicsi)2011. december 3-tól új oszlop
3. Külső kép hivatkozás (eredeti méret)2011. december 3-tól új oszlop
Kiegészítő szállítási felár2012. január 9-től új oszlop
Termék SEO név2012. március 1-től új oszlop
Vásárolható2013. március 1-től új oszlop
Osztószám
Címke
Vonalkód
Nettó beszerzési ár
Bruttó beszerzési ár
Beszerzési ÁFA
Alternatív termékcsoport ID2018. augusztus 15-től új oszlop. Az egyes ID-k per jellel vannak elválasztva egymástól.
Export2018. augusztus 17-től új oszlop. Azt jelzi, hogy a termék részt vesz a termék export állományokban (pl. árösszehasonlító oldalak felé) vagy sem.
ISBN2019. március 20-tól új oszlop. Könyv termékek esetén megadható adat.
Megjegyzés2019. április 02-tól új oszlop. A termékre vonatkozó belső megjegyzés.
Paraméterek2019. április 04-től új oszlop. A termékre vonatkozó paraméter értékek módosítására, új paraméter értékek felvételére szolgál. Az egyes paramétereket a cellán belül külön-külön sorba kell írni paraméternév:paraméterérték formátumban.

Módosítások:

DátumÉrintett mezőMűveletMegjegyzés
2011.04.24.META kulcsszavak (keywords)Fejléc név módosulásA fejléc név módosulás semmilyen kompatibilitási problémát nem okoz az előző verziókkal, a mező elnevezése változott, de a tartalma ugyanaz maradt.
2011.04.24.HTML cím (title)Új mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állomány beolvasásakor nem kapunk hibát (kompatibilis), azonban a termék "HTML cím (title)" értékét nem tudjuk módosítani. A többi mező érték a beolvasás után változatlanul módosul.
2011.04.24.META leírás (description)Új mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állomány beolvasásakor nem kapunk hibát (kompatibilis), azonban a termék "META leírás (description)" értékét nem tudjuk módosítani. A többi mező érték a beolvasás után változatlanul módosul.
2011.11.13.Rendelhető minimum darabszámÚj mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állomány beolvasásakor nem kapunk hibát (kompatibilis), a minimálisan rendelhető darabszám 0 lesz (a 0 érték azt jelenti, hogy nincs korlátozva a minimálisan rendelhető darabszám az adott variációból).
2011.11.13.Rendelhető maximum darabszámÚj mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állomány beolvasásakor nem kapunk hibát (kompatibilis), a maximálisan rendelhető darabszám 0 lesz (a 0 érték azt jelenti, hogy nincs korlátozva a maximálisan rendelhető darabszám az adott variációból).
2011.12.03.1. Külső kép hivatkozás (kicsi)Új mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állomány beolvasásakor nem kapunk hibát (kompatibilis), a külső hivatkozású termékkép kis méretű változata nem lesz beállítva.
2011.12.03.1. Külső kép hivatkozás (eredeti méret)Új mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állomány beolvasásakor nem kapunk hibát (kompatibilis), a külső hivatkozású termékkép eredeti méretű változata nem lesz beállítva.
2011.12.03.2. Külső kép hivatkozás (kicsi)Új mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állomány beolvasásakor nem kapunk hibát (kompatibilis), a külső hivatkozású termékkép kis méretű változata nem lesz beállítva.
2011.12.03.2. Külső kép hivatkozás (eredeti méret)Új mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állomány beolvasásakor nem kapunk hibát (kompatibilis), a külső hivatkozású termékkép eredeti méretű változata nem lesz beállítva.
2011.12.03.3. Külső kép hivatkozás (kicsi)Új mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állomány beolvasásakor nem kapunk hibát (kompatibilis), a külső hivatkozású termékkép kis méretű változata nem lesz beállítva.
2011.12.03.3. Külső kép hivatkozás (eredeti méret)Új mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állomány beolvasásakor nem kapunk hibát (kompatibilis), a külső hivatkozású termékkép eredeti méretű változata nem lesz beállítva.
2012.01.11.Kiegészítő szállítási felárÚj mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állomány beolvasásakor nem kapunk hibát (kompatibilis), a variáció kiegészítő szállítási felára 0 lesz, azaz nem lesz szállítási felára.
2012.03.01.Termék SEO névÚj mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állomány beolvasásakor nem kapunk hibát (kompatibilis), a termék SEO elnevezése üres lesz, azaz nem lesz ilyen adata.
2013.03.01.VásárolhatóÚj mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állomány beolvasásakor HIBÁT KAPUNK (NEM KOMPATIBILIS), mivel a mező pontos kitöltése kötelező.
2014.07.27.SúlyMódosított mezőA súly eddig csak termékenként, most már variációnként is megadható. Az üresen hagyott variációs súly adatok az adott variáció súlyát 0 kg-ra állítják. A régebbi típusú export-import állomány beolvasásakor nem kapunk hibát, azonban a termék-variáció súly adatok nem lesznek pontosak (NEM KOMPATIBILIS).
2017.12.10.Nettó és bruttó beszerzési árÚj mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állományokkal NEM KOMPATIBILIS, az állományok ezen oszlopaiban legalább 0 értéket kell szerepeltetni.
2018.01.14.Beszerzési ÁFAÚj mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állományokkal NEM KOMPATIBILIS, új exportálásra vagy a korábbi állományok kézi javítására van szükség.
2018.08.15.Alternatív termékcsoport IDÚj mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állományokkal NEM KOMPATIBILIS, új exportálásra vagy a korábbi állományok kézi javítására van szükség.
2018.08.17.ExportÚj mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állomány beolvasásakor HIBÁT KAPUNK (NEM KOMPATIBILIS), mivel a mező pontos kitöltése kötelező.
2019.03.20.ISBNÚj mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állományokkal kompatibilis.
2018.04.02.MegjegyzésÚj mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állományokkal kompatibilis.
2018.04.04.ParaméterekÚj mezőA mező az állomány végéhez lett hozzáfűzve. A régebbi típusú export-import állományokkal kompatibilis.

Próbálja ki ingyen a Viltor webáruház szolgáltatást!

A rendszer kipróbálása csak egy gyors regisztrációhoz kötött, ahol megadhatja új webáruháza nevét, majd azonnal birtokba veheti és 20 napig tesztelheti azt! Nincs kezdeti költség, nincs kockázat!

Viltor Adminisztrációs felület felhasználói kézikönyv

Bevezető

Kezdeti tudnivalók, beállítások

Az adminisztrációs felület működésének feltételei

Bejelentkezés az adminisztrációs felületre

Az adminisztrációs felület beállításai

Nettó vagy bruttó

Kisker vagy nagyker

Az áruház lekapcsolása

Webáruház protokoll

Felhasználók az adminisztrációs felületen

Felhasználó saját jelszavának módosítása

Saját domain név használata a Viltor áruházhoz

E-mail címek technikai beállítása

Termékek feltöltése, módosítása

Termékcsoportok

A termékcsoport struktúra kialakítása

Termékek és variációk

Tulajdonságok használata

Termékek rögzítése

Termékek módosítása

Termékek csoportos módosítása

Új termékcsoportba mozgatás

Ár módosítás %-kal

Ár módosítás értékkel

Ár módosítás értékre

ÁFA módosítás

Kerekítés

Termékek gyors módosítása

Termékek másolása

Termék-variációk rögzítése

Termék-variációk módosítása

Melyik ár az igazi?

Egységárak

Termék adatbázis exportálása, importálása

Mire jó az exportálás és importálás?

Mire nem jó ez a funkció?

Az exportálás folyamata

Az export állomány felépítése

Az export állomány mezőszerkezete

Az állomány módosítása

Már meglévő termék módosítása

Már meglévő termékhez új variáció hozzáadása

Új termék felvétele

Állomány módosítás MS Excel 2007 segítségével

Az importálás folyamata

Termék készlet kezelés

Készlet adatok megadása, módosítása

Készlet kezelés beállításai

Készletkezelő modul használata

Beszállítók

Bevételezés

Kivételezés

Készlet kimutatások

Készlet árlista

Kapcsoló termékek használata

Termék paraméterek és értékeik

Paraméterek rögzítése, módosítása

Paraméter értékek rögzítése a termékekhez

Paraméter értékek exportálása

Paraméter értékek módosítása és visszaimportálása

Termék vélemények megtekintése

Termék árlista

Vevők kezelése

Vevők felrögzítése

Vevők módosítása

Vevők egyéni statisztikája

Vevő export

Vevő csoportok

Vevő adatainak elkódolása

Szállítási és fizetési módok

Szállítási módok beállítása

Szállítási díj korrekció

Pick Pack Pont szállítási mód

Csomagküldő szállítási mód

Posta Pont szállítási mód

GLS CsomagPontok

FoxPost automaták

DPD Pickup pontok

Trans-O-Flex feladás

DPD Weblabel feladás

Magyar Posta Logisztika Címiratkitöltő feladás

GLS csoportos feladás

Csomagvarázsló feladás

Fizetési módok beállítása

Fizetés bankkártyával

PayPal

CIB Bank internetes bankkártyás fizetés

K&H Bank

K&H technikai beállítások

K&H formai, tartalmi követelmények

A K&H fizetések ellenőrzése

CIB Bank (BigFish)

CIB technikai beállítások

A CIB fizetések ellenőrzése

OTP Bank (BigFish)

OTP technikai beállítások

Az OTP fizetések ellenőrzése

Barion internetes bankkártyás fizetés

OTP Simple internetes bankkártyás fizetés

Borgun internetes bankkártyás fizetés

Regisztráció nélküli vásárlás

Rendelések kezelése

Rendelések áttekintése

Rendelések módosítása

Rendelések státusza

Rendelés státusz értesítő levél

Rendelések összesített exportálása

Tartalom oldal beállítása

Űrlapok kezelése

Előfizetői adatok beállítása

Előfizetői befizetések lekérdezése

Látogatások lekérdezése

Események lekérdezése és elemzése

A webáruház külső megjelenése, működése

Sablonok

Mobilra optimalizált webáruház sablonok

A sablonok módosítása

Sablon háttér választás

Sablon slider képek módosítása

Sablon színek módosítása

Sablon modulok

Termék szűrő

Átalakítható menüstruktúra

Sablonok átírása

Marketing, promóció, vásárlásra ösztönzés

Hírek kezelése

Napi ajánlat

Ajándékpontok

„Feljegyzem” funkció

„Ajánlom másnak” funkció

„Kívánságlistára” funkció

Kapcsolódó termékek

Csomag termékek

Hírlevél írás / küldés

Kuponok

Vásárlási és ajándék utalványok

Sávos kedvezmények

RSS terméklista

Megjelenés árösszehasonlító oldalakon

Ügyfél Chat

Lyoness Online Partnervállalat

Árukereső Megbízható bolt program

Facebook dinamikus termék hirdetés

Webáruház QR-kód felhasználása hagyományos üzletében

Popup ablak

Kedvezmények kiértékelési sorrendje

Elhagyott kosár visszaállítása

Blog írása

Push üzenetek

Chat megoldások integrálása

SupportChat

ChatHelp

Automatikus számla készítés

A számlázó modul általános meghívása

ProgramTECH számlázó program

Clear Admin számlázó program

Profit Társ számlázó program

CashMan-Fx számlázó program

Számlázó Programom számlázó program

Számlázz.hu számlázó program

Billingo számlázó program

Innvoice számlázó program

Fogyasztóvédelem

Fogyasztóvédelmi dokumentumok

Elállási nyilatkozat

Feltételek

Vevő adat nyilvántartás

Süti engedélyek beállítása

Integrácók (külső kódok beépítése)

Google Tag Manager beállítása

Google Analytics kód beépítése a webáruházba

Egyszerű Google Ads konverzió követés beépítése a webáruházba

Továbbfejlesztett elektronikus kereskedelem (Enhanced Ecommerce) kimutatások Google Analytics segítségével

Smartsupp chat beépítése a webáruházba

PureChat beépítése a webáruházba

Webáruház címek átirányítása

Viltor fejlesztések

Viltor sablonok kódjának módosítása

Mielőtt belekezdünk a sablon módosításába

Mi is a sablon?

HTML lapok

Változók

Használható változók listája

HTML lapok felosztása

Javascript a sablonokban

Védett elemek a sablonban

Kód szerkesztése

Kód egyszerű beszúrása a tag elé

Állapot függő javascript kódok

CSS stíluslapok

Képek, animációk

Platformok

Facebook

Facebook áruház telepítése

Facebook Timeline elrendezés

Facebook webáruház titkosított kapcsolaton

Facebook fiók ellenőriztetése

Facebook alkalmazás adatok

Facebook GYIK

Webáruház naptár

Képek

A termékképek oldalaránya

A termékképek oldalarányának automatikus módosítása