További webáruház elemek nyelvenkénti felrögzítése

Viltor webáruház dokumentáció / Többnyelvű webáruház / További webáruház elemek nyelvenkénti felrögzítése

A különböző nyelvterületekről érkező vásárlók ugyanazokat a termékcsoportokat és termékeket láthatják a webáruházban - természetesen mindig az adott nyelvre lefordított adatokkal (névvel, leírással stb).

Vannak azonban olyan webáruház elemek is, amelyek nem minden nyelven jelenhetnek meg.

Pl. előfordulhat, hogy egy bizonyos szállítási mód a magyar vásárlóknak megfelel, de pl. egy angol nyelvterületről érkezett vásárló számára az adott szállító cég nem szolgáltat, vagy más szállítási díjat alkalmaz. Ilyenkor külön szállítási módokat kell felrögzítenünk a magyar és az angol nyelvű vásárlók részére. Vagyis eltérően a termékcsoportoktól és termékektől, ahol egy elemnek lehet magyar és angol leírása, a szállítási módoknak csak egy nyelve lehet, viszont mi határozhatjuk meg, hogy az melyik nyelv legyen.

Természetesen nem csak a szállítási módok tartoznak ebbe a csoportba, ugyanígy nyelvenként külön elemeket tudunk felvenni a fizetési módok, a blog bejegyzések, tartalom oldalak, slider képek, menü elemek és fogyasztóvédelmi dokumentumok esetén is. Az alábbiakban leírjuk pár webáruház elem beállításának lépéseit,

Szállítási módok felrögzítése az alternatív nyelvekhez

A szállítási módokat felsoroló táblázat egyik oszlopában látható zászló ad tájékoztatást arról, hogy az adott szállítási mód a webáruházban melyik nyelv használatakor fog megjelenni, illetve lesz kiválasztható.

Szállítási módok nyelve

A szállítási mód nyelvét (és a nyelvhez kapcsolódó beállításokat) az adott szállítási mód sorában látható 'részletek módosítása' linkre kattintva tudjuk módosítani.

Magyar nyelvű szállítási mód Angol nyelvű szállítási mód

Fogyasztóvédelmi dokumentumok nyelvi beállítása

A Viltor adminisztrációs felületen a fogyasztóvédelmi dokumentumok felrögzítése fejezetenként történik. A többnyelvű használat itt annyit jelent, hogy az egyes fejezeteknél megadhatjuk, hogy az melyik nyelvhez kapcsolódjon. A webáruház csak a vásárló által beállított nyelvhez rögzített fejezeteket fogja megjeleníteni, így az egyes nyelvekhez akár teljesen eltérő struktúrájú dokumentációkat is készíthetünk.

Fogyasztóvédelmi dokumentum nyelv beállítása

Webáruház menü nyelvi beállításai

Egy frissen megnyitott webáruház menüjének minden eleme minden nyelven megfelelő fordításban jelenik meg. Ennek az a magyarázata, hogy a menüelemek helyén {{ szoveg. ... }} formátumú szöveges változók vannak, amelyeket a webáruház mindig a kiválasztott nyelvre fordít le.

Menü elemek változói

Pl. a {{ szoveg.termekek }} változó magyar nyelvű webáruházban a 'Termékek' szót jeleníti meg, angol nyelvű felületen azonban a 'Products' szót.

Az egyes menüelemek szövege, illetve nyelve természetesen átállítható a menüelem sorában lévő 'részletek módosítása' link segítségével.

Menü elem nyelvének módosítása

Létrehozhatunk olyan menü elemeket is, amelyek csak az egyik vagy másik nyelven jelennek meg, így akár eltérő menüstruktúrát is kialakíthatunk minden egyes nyelv számára.

Menü elemek különböző nyelveken

Próbálja ki bérelhető webáruház rendszerünket most!

 • Webáruház nyitás kötelezettségek nélkül

  Kötelezettség mentes

  A próba áruház nyitásával nem keletkezik se rendelési, se fizetési kötelezettsége.

 • Gyors webáruház indítás

  Gyors indulás

  A webáruház nyitás egy perc, csak áruháza nevét kell kitalálnia.

 • Minden webáruház funkció elérhető

  Minden benne van

  Teszt webáruházában minden éles funkció kipróbálható lesz.

Kapcsolat

 • E-mail (elsődleges kapcsolat):
  info@viltor.hu
 • Telefon
  (sürgős probléma esetén, 9:00-21:00):
  06 70 933 43 04

Közösségi oldalak

Üzemeltetés

 • Paller Endre egyéni vállalkozó
 • információrendszer programozó, gazdaságinformatikus
 • Számlavezető bank: K&H Bank Zrt.
 • Szlaszám:10404900-67525148-50481028
 • Adószám: 63478262-1-40
 • Nyilvántartási szám: 6617263
 • Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-60255/2012.
 • Általános Szerződési Feltételek
 • Adatkezelési tájékoztató
 • Viltor webáruház rendszer © 2009 - 2024