SupportChat

A Viltor rendszerbe igen könnyen integrálhatunk külső ügyfél chat alkalmazásokat, amelyek segítségével a vásárlók közvetlenül kérdezhetnek az eladótól ugyanúgy, mint egy valódi áruházban. A következő leírás a supportchat.hu weboldal megoldásának használatát ismerteti, de bármilyen egyéb program is használható lehet.

Első lépésként Firefox vagy Chrome böngészővel keressük fel a supportchat.hu weboldalt és a "Regisztráció" menüpontban regisztráljunk egy új adminisztrátort a chat szolgáltatásunkhoz.

A regisztráció után rögtön a "Beállítások" pontra kerülünk, ahol érdemes megadni azokat a szövegelemeket, amelyek majd megjelennek a vásárlók számára.

A beállításokat a lap alján lévő "Mentés" gombbal véglegesíthetjük. Ezután válasszuk ki a chat ablakot megnyitó gomb kinézetét és elhelyezkedését! Ehhez a "Főoldal" menüpontot használhatjuk. Válasszuk a "Sarokikon" típust és tetszés szerint egy, az áruházhoz színben leginkább igazodó, de azért még észrevehető gombot.

Amennyiben a SupportChat ingyenes szolgáltatását választottuk, akkor a chat gomb alatt vagy fölött megjelennek a fejlesztő cég (OLÉ Bt.) azonosító elemei, ezek színét és elhelyezkedését is szabályozhatjuk.

Kattintsunk a "Kérem a saját SupportChat kódom!" gombra, ezzel a program megmutatja, hogy a kiválasztott vizuális elemeknek megfelelően miként fog kinézni a webáruház chat gombja, valamint legenerálja az ehhez szükséges kódot is.

A generált kódot jelöljük ki az oldalon, majd Ctrl + C billentyűkombináció használatával másoljuk ki a vágólapra. Egy másik böngészőablakban jelentkezzünk be a Viltor webáruházunk adminisztrációs felületére, majd a "Beállítások" / "Webáruház működés" / "Alapbeállítások" menüpont "Technikai beállítások" fülén a "Sablon script a /body tag előtt" mezőbe Ctrl + V billenytűkombinációval szúrjuk be a kapott SupportChat kódot.

Az új beállítást véglegesítsük a "mentés" gombra kattintva. A kód lementése után az áruházunkban már láthatóvá válik a chat gomb, de még offline állapotban van, ami azt jelenti, hogy a vásárlók kérdéseire pillanatnyilag senki nem tud válaszolni.

Ahhoz, hogy válaszolhassunk a kérdésekre, egy operátort is létre kell hoznunk a supportchat.hu oldalán. Kattintsunk az "Operátorok" menüpontra, majd azon belül az "Új operátor hozzáadása" linkre. Itt vegyük fel az operátor adatait, de ügyeljünk rá, hogy a jelszava más legyen, mint a felvett SupportChat adminisztrátori jelszavunk! A "Hozzáadás" gombbal mentsük az új operátort.

Ezután a rendszer megmutatja nekünk az újonnan felvett operátort. A "Kijelentkezés" menüpont segítségével jelentkezzünk ki a rendszerből, majd jelentkezzünk vissza az operátori névvel és jelszóval.

Ha most megnyitjuk a webáruházunkat (vagy Ctrl + F5 billentyűkombinációval frissítjük a már megnyitott webáruház ablakot) akkor láthatjuk, hogy a chat gomb online állapotra vált. Ezután ki is próbálhatjuk a chat szolgáltatást! Kattintsunk a chat gombra, ezzel megnyílik egy ablak és egyúttal megnyílik egy másik a supportchat.hu oldalon is, ott, ahol mint operátor jelentkeztünk be.

A vásárló vagy az operátori chat ablak tartalma folyamatosan megjelenik a másik ablakban is, így könnyen és gyorsan segíthetünk a vásárlóknak.

A szolgáltatás ingyenes változatával egyszerre csak egy vásárlóval tarthatjuk a kapcsolatot, a többi vásárló számára az operátor nem elérhető egészen addig, amíg az első vásárlóval le nem zajlott a beszélgetés. Ugyanakkor a SupportChat kínál fizetős megoldásokat is, melyekkel az operátorok száma és az egyszerre kezelhető vásárlók száma is növelhető.

Ezen kívül az operátori munkához létezik letölthető és Windows operációs rendszeren feltelepíthető kliens program is, amely hanggal figyelmeztet, ha egy vásárló kérdezni szeretne a webáruházban.

Szintén ebben a dokumentum szakaszban

Próbálja ki bérelhető webáruház rendszerünket most!

 • Webáruház nyitás kötelezettségek nélkül

  Kötelezettség mentes

  A próba áruház nyitásával nem keletkezik se rendelési, se fizetési kötelezettsége.

 • Gyors webáruház indítás

  Gyors indulás

  A webáruház nyitás egy perc, csak áruháza nevét kell kitalálnia.

 • Minden webáruház funkció elérhető

  Minden benne van

  Teszt webáruházában minden éles funkció kipróbálható lesz.

Kapcsolat

 • E-mail (elsődleges kapcsolat):
  info@viltor.hu
 • Telefon
  (sürgős probléma esetén, 9:00-21:00):
  06 70 933 43 04

Közösségi oldalak

Üzemeltetés

 • Paller Endre egyéni vállalkozó
 • információrendszer programozó, gazdaságinformatikus
 • Számlavezető bank: K&H Bank Zrt.
 • Szlaszám:10404900-67525148-50481028
 • Adószám: 63478262-1-40
 • Nyilvántartási szám: 6617263
 • Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-60255/2012.
 • Általános Szerződési Feltételek
 • Adatkezelési tájékoztató
 • Viltor webáruház rendszer © 2009 - 2024