Droppify termék import

Droppify logo A Droppify egy dropshipping szolgáltató, mely hazai nagykereskedők termékeit kínálja kiskereskedelmi webáruházak számára. A Viltor rendszerben pár kattintással beállítható a Droppify termékkínálata, így vásárlóink ezen termékek közül is válogathatnak.

A Droppify beállításokat a Viltor adminisztrációs felület "Beállítások" / "Webáruház működés" / "Integráció" menüpont "Dropshipping" fülén, a "Droppify" résznél találjuk.

Mely Droppify termékcsoportokat importálja be a webáruház?

A Droppify beállítások között az "Importálandó Droppify termékcsoportok" pontban állíthatjuk be azt, hogy mely Droppify termékcsoportokban lévő termékeket szeretnénk importálni az oldalunkra. A Viltor rendszer csak e termékcsoportok termékeivel foglalkozik, a többit a beolvasás során átugorja.

Droppify termékcsoportok

Ha a későbbiek során le szeretnénk állítani az importálást, akkor csak vegyük ki minden termékcsoport mellől a pipát.

A beolvasott Droppify termékek mely webáruház termékcsoportba kerülnek?

 • Ha létezik a webáruházunkban pont ugyanolyan (betűre megegyező) termékcsoport, mint a beolvasott Droppify csoport, akkor a termékek abba a termékcsoportba kerülnek.

  Pl. ha beolvassuk a Droppify "Adapterek, Inverterek / Autós töltők" termékcsoportot és az áruházunkban van egy "Adapterek, Inverterek" csoport, ami alatt van egy "Autós töltők" csoport, akkor ezen csoport termékei oda kerülnek.

 • Ha a webáruházban nem létezik a Droppify termékcsoport pont ugyanolyan párja, akkor két eset lehetséges.
  • A "Kivétel termékcsoport" beállítás segítségével kiválasztunk egy már meglévő webáruház termékcsoportot, így azok a termékek, amelyeknek nincs megfelelő termékcsoportja az áruházban, oda kerülnek.

   A kivétel termékcsoport neve lehet beszédes is, pl. "Besorolásra váró termékek", hiszen innét a termékek valószínűleg át lesznek majd mozgatva a végleges helyükre.

   Droppify kivétel termékcsoport
  • Ha nem állítunk be kivétel termékcsoportot, akkor a termék nem kerül importálásra, mert a Viltor sem a neki megfelelő csoportba, sem a kivétel csoportba nem tudja elhelyezni.

A beolvasandó Droppify termékcsoportok kiválasztása és a kivétel termékcsoport megadása után a "mentés" gombra kattintva véglegesíthetjük a beállításokat.

Mely Droppify termékcsoportokban lévő termékek adatait frissíti a webáruház?

Ha a rendszer egy terméket beimportált a Droppify-től, akkor annak készletét (és igény esetén árát) naponta frissíti akkor is, ha a terméket időközben átmozgattuk egy másik csoportba.

Mi történik azokkal a beolvasott termékekkel, amelyek egy idő után kikerülnek a Droppify kínálatából?

Azok a termékek, melyek már nem részei a Droppify kínálatának, nem kaphatók, inaktívak lesznek. Ha e termékeknek létrehozunk egy külön termékcsoportot, majd az integráció menü Droppify részében beállítjuk azt az "Inaktív termékcsoport" mezőben, akkor a rendszer automatikusan átsorolja ebbe a termékcsoportba a már nem kapható termékeket. Ezeket a termékeket idővel érdemes törölni az áruházból.

Droppify inaktív termékcsoport

A beolvasott termékek ára

A Droppify minden terméke esetén meghatároz egy ajánlott fogyasztói árat. Amennyiben mi nem ezen az áron szeretnénk forgalmazni a termékeket, hanem saját árat alkalmaznánk, akkor a Droppify integrációs beállítások között ezt az opciót is választhatjuk.

Droppify ár meghatározás

Az így beállított import az új termékek beolvasása esetén ugyan még a Droppify által ajánlott árat veszi át, de a meglévő termékek árát nem írja felül, így azok manuálisan módosíthatóak.

Mikor és hogyan zajlik a termékek importálása?

A Droppify beállítása után nem azonnal indul meg az importálás. Minden nap egyszer, jellemzően éjszaka történik meg az érintett termékek beimportálása. A termékeket a rendszer a cikkszámuk alapján azonosítja. Ha az importálás során egy olyan termék következik, amely cikkszáma még nem szerepel a webáruházban, akkor annak adatai átvételre kerülnek a Droppify-től. Ha olyan termék következik, amely a cikkszáma alapján már létezik a webáruházban, akkor annak csak a készlete és - amennyiben más beállítást nem alkalmazunk - ára frissül. Az importálás a termék képeket fizikailag nem hozza át a Droppify felületéről, hanem a külső kép linkek segítségével mutatja meg azokat a webáruházban (a vásárló ezt természetesen nem érzékeli).

Előfordulhat, hogy egy termék sem termékcsoportba, sem kivétel termékcsoportba nem importálódik?

Igen, ilyen eset is előfordulhat. A Viltor rendszer a termékeket csak levél termékcsoportokba tudja importálni. Ez azt jelenti, hogy ha van pl. egy "Autós kiegészítők / Ablaktörlők" termékcsoport utunk a webáruházban, akkor a webáruház termékek csak az "Ablaktörlők" csoportba kerülhetnek, az "Autós kiegészítők" csoportba nem, mert annak van egy alcsoportja. Ha egy Droppify termék csak az "Autós kiegészítők" csoportba van besorolva (nincs megadva más, alternatív csoport), akkor a Viltor ezt a terméket csak a kivétel termékcsoportba tudja importálni. Ha pedig nincs megadva kivétel termékcsoport, akkor sehová.

Ugyanakkor ha a Droppify több termékcsoportba is besorol egy terméket, akkor a Viltor rendszer megpróbál közülük találni egy olyat, amely a webáruházban is létezik. Ha pl. a Droppify a terméket az "Autós kiegészítők és az "Autós kiegészítők / Ablaktörlők" termékcsoportba is besorolta, akkor a webáruház ugyan az "Autós kiegészítők" csoportba nem tudja beimportálni (mert nem levél termékcsoport, van alcsoportja), de az "Autós kiegészítők / Ablaktörlők" csoportba igen.

Gyakorlati megjegyzések a Droppify importáláshoz

 • A Droppify igen széles termékpalettát kínál, melyben már most (2022. augusztus) is több, mint 7.000 termék van. Érdemes azokat a termékcsoportokat kiválasztani a kínálatból, amelyek a mi webáruházunk profiljába illeszkednek.
 • A termékek importálása során vegyük figyelembe webáruházunk előfizetési csomagját. Ha az importálás során túl sok termék kerül az áruházba, akkor az áruház nem fog megjelenni a vásárlóink számára.
 • Ha a termékeket pont ugyanabban a struktúrában szeretnénk beimportálni, mint amilyen struktúrában a Droppify-ben léteznek, akkor a termékcsoportokat előbb létre kell hozni a webáruházban.
 • Ha nagyon sok termékcsoportot szeretnénk beimportálni pont ugyanabban a struktúrában, mint ahogy a Droppify-ben létezik, akkor el is oszthatjuk a feladatokat. Pl. létrehozunk 10 termékcsoportot az áruházban és azt a 10 csoportot bepipáljuk az "Importálandó Droppify termékcsoportok" listában. Majd másnap folytatjuk annyi új csoporttal, amennyit az időnk megenged.
 • Ha a termékeket nem pont ugyanabban a struktúrában szeretnénk beimportálni, mint amilyen struktúrában a Droppify-ben léteznek, akkor megadhatunk kivétel csoportot, majd az oda kerülő termékeket manuálisan átmozgathatjuk a végleges helyükre.
 • A kivétel termékcsoportot érdemes inaktívra állítani, így az abban lévő, még nem szortírozott termékek nem lesznek láthatóak a vásárlók számára.
 • Ha egy termék már a webáruházunk kínálatában van (vagyis létezik a cikkszáma), akkor annak termékcsoportját már nem érinti az importálás folyamata, termékcsoportja nem fog változni. Így ha egy terméket manuálisan áthelyezünk a kivétel termékcsoportból a végleges helyére, akkor az ott is marad, nem lesz visszamozgatva az importálás során a kivétel csoportba.

Próbálja ki bérelhető webáruház rendszerünket most!

 • Webáruház nyitás kötelezettségek nélkül

  Kötelezettség mentes

  A próba áruház nyitásával nem keletkezik se rendelési, se fizetési kötelezettsége.

 • Gyors webáruház indítás

  Gyors indulás

  A webáruház nyitás egy perc, csak áruháza nevét kell kitalálnia.

 • Minden webáruház funkció elérhető

  Minden benne van

  Teszt webáruházában minden éles funkció kipróbálható lesz.

Kapcsolat

 • E-mail (elsődleges kapcsolat):
  info@viltor.hu
 • Telefon
  (sürgős probléma esetén, 9:00-21:00):
  06 70 933 43 04

Közösségi oldalak

Üzemeltetés

 • Paller Endre egyéni vállalkozó
 • információrendszer programozó, gazdaságinformatikus
 • Számlavezető bank: K&H Bank Zrt.
 • Szlaszám:10404900-67525148-50481028
 • Adószám: 63478262-1-40
 • Nyilvántartási szám: 6617263
 • Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-60255/2012.
 • Általános Szerződési Feltételek
 • Adatkezelési tájékoztató
 • Viltor webáruház rendszer © 2009 - 2023