Viltor webáruház blog

Gondolatok a webáruházak világából

Változik az adminisztrációs felület termék lapja

Egy webáruház rendszer adminisztrációs felületének talán legfontosabb, egyben legbonyolultabb lapja a termékek módosítására, illetve új termékek rögzítésére szolgáló űrlap. Egy termékhez rengeteg adat vehető fel, a munkát pedig megkönnyítheti, ha az adatokat a rendszer valamilyen jól átlátható struktúrában kéri be.

A közeljövőben a Viltor adminisztrációs terméklapja is átesik egy kisebb módosításon. Megvizsgáltuk, hogy egy-egy termék esetén melyek azok az adatok amelyek a leggyakrabban kerülnek megadásra, illetve melyek azok, amelyeket ritkán töltenek ki a webáruház tulajdonosok. Ez alapján sorrendet állítottunk fel és az új struktúrában - az egyes elem csoportokon belül - igyekeztünk követni a sorrendet, a fontosabb mezőket előre vettük, a kevésbé fontosakat pedig hátrébb soroltuk.

Lényeges változása lesz még az új terméklapnak, hogy immár egy oldalon lesznek láthatóak egy adott termék adatai és variációi is. Azaz új tulajdonságok árainak rögzítése vagy a korábbi variációk módosítása során nem szükséges a különálló "Variációk" menüpont használata, a funkció elérhető lesz közvetlenül a terméklapon belül.

Reméljük, hogy az új elrendezésű terméklap elnyeri majd a webáruház tulajdonosok tetszését és a rövid átszokási periódus után előnyösnek találják majd a módosításokat.

Próbálja ki ingyen a Viltor webáruház szolgáltatást!

A rendszer kipróbálása csak egy gyors regisztrációhoz kötött, ahol megadhatja új webáruháza nevét, majd azonnal birtokba veheti és 20 napig tesztelheti azt! Nincs kezdeti költség, nincs kockázat!