Viltor webáruház blog

Gondolatok a webáruházak világából

Változások a Viltor adminisztrációs felületen

A Viltor rendszerben élesítésre került egy új fejlesztés, amely minimális mértékben változtatja az eddig kialakult és a webáruház tulajdonosok visszajelzései alapján jól használható adminisztrációs felületen történő munkát.

Mi az, ami változott?

A változás elsősorban az adminisztrációs felület menüjét érinti.

Miért kellett változtatni?

A korábban kialakított két szintű menürendszer ugyan egyszerű használatot biztosított a funkciók eléréséhez, ugyanakkor egyre inkább kiütköztek a korlátai is. Több, egymáshoz funkcionálisan nem igazán passzoló menüelem került azonos csoportba, amely oka elsősorban a helyhiány volt. Ezen kívül több tervezett új funkció elhelyezése már nem volt lehetséges a régi struktúrában.

Milyen az új menü?

Az új menü a felső menüsorból egy új, bal oldali sávba költözött. Struktúráját tekintve több szinten, jobban tagolva tárolja a funkciókat, így azok jobban elkülöníthetőek egymástól. Természetesen igyekeztünk úgy kialakítani a menüpontokat, hogy minél kevesebb kattintással legyenek elérhetőek, illetve ha egy-egy menüpont logikailag több csoportba is beleillett, akkor minden ilyen menücsoportban elérhető lett.

Ezen kívül a felhasználói beállítások között mód van egy 'Egyéni menü' felvételére is, ahol bejelölhetőek azok a gyakrabban használt menüpontok, amelyeket a rendszer az adott felhasználónál külön kiemelve is megjelenít a fő menüpontok felett.

Az új adminisztrációs felületen a kiegészítő elemek (menüpontok, logó, kilépés gomb stb.) megjelenése sokkal visszafogottabb, puritánabb a korábbi megoldásnál, így kisebb helyet foglalnak, azaz nagyobb tér áll rendelkezésre a munkatáblázatok kezelésére.

Mit tegyek, ha az adminisztrációs felület 'szétesik' a képernyőn?

A böngészők (amelyben az adminisztrációs felület is fut) eltárolják a letöltött oldalakat, így egy újabb oldal megmutatása esetén néha nem frissítik a tartalmat megfelelően. Mivel a korábbi adminisztrációs felület tartalmi elemeit már eltárolták, most pedig az új adminisztrációs felülettel egy új tartalmat kapnak előfordulhat, hogy azt nem helyesen jelenítik meg, szétcsúsznak az egyes elemek. Ekkor a Ctrl + F5 billentyűkombináció többszöri használatával vehetjük rá a böngészőt, hogy ne az eltárolt változatot mutassa nekünk, hanem töltse le az újat.

Próbálja ki ingyen a Viltor webáruház szolgáltatást!

A rendszer kipróbálása csak egy gyors regisztrációhoz kötött, ahol megadhatja új webáruháza nevét, majd azonnal birtokba veheti és 20 napig tesztelheti azt! Nincs kezdeti költség, nincs kockázat!