Viltor webáruház blog

Gondolatok a webáruházak világából

Új, 009 sorszámú webáruház arculat

A Viltor 009 sablon sorozat első arculatának kialakítása során a legfőbb szempont a kezelői felület oly módon történő egyszerűsítése és modernizálása volt, amely mellett a webáruház nem veszíti el fő funkcióit, sőt új lehetőségekkel bővül. A modernebb felület kialakítása során egyes kevésbé használt, idejétmúlt vagy nem divatos elemeket elhagytunk, az új elemeket pedig úgy próbáltuk beépíteni, hogy azok kompakt módon, funkcionálisan egymástól elkülönülve jelenjenek meg.

A fent leírt törekvés egyik példája az új menü. Az eddigi sablonokban több menü is szerepelt, külön volt egy a termékcsoportok számára, egy a webáruház adatok és fogyasztóvédelmi információk elérésére és külön a vásárlói fiókok kezelésére. Az új sablonban ezek a funkciók egy közös menüben jelennek meg, így a vásárló számára átláthatóbb a felület, hiszen azt nem szabdalják részekre az itt-ott megjelenő menük.

009 arculat asztali menüszerkezete

Az új menü kialakítása eltér az asztali és a mobil felületeken. Asztali számítógépen a "szokásos", több szintű lenyíló menü került kialakításra. A mobil menü kiválasztását egy hosszabb próbaidőszak előzte meg, amely során több megoldás használhatóságát is teszteltük. Az új mobil menü is több szintű lett, azonban egyszerre csak egy szintet jelenít meg, így a kis képernyőkön is jól használható felületet ad a vásárlóknak.

009 arculat mobil menüszerkezete

Az új sablon kialakítása során nagy hangsúlyt fektettünk a termékek kereshetőségére. Az eddig megszokott általános keresőn kívül a sablon rendelkezik egy állandóan rendelkezésre álló részletes keresővel is. A részletes kereső nem csak kifejezésre tud keresni, de a vásárlók beállíthatják a termékcsoportot, a gyártót és megadhatnak ár határokat is.

009 arculat termék szűrője Újdonság a Viltor rendszerben a paraméterek alapján történő keresés, amelyet a webáruház automatikusan szűkít a keresőben beállított termékcsoportok alapján.

Ha például egy elektronikai termékeket áruló webáruházban a televíziókhoz a "Képátló" és a "3D technológia" paraméterek vannak beállítva, a fúrógépekhez pedig a "Teljesítmény" és a "Fordulatszám", akkor a rendszer a "Televíziók" termékcsoportot választva nem ajánlja fel a fúrógépek "Teljesítmény" és "Fordulatszám" paramétereit, hiszen annak a televíziók esetén nincs értelme.

Érdekes újdonsága a 009 sablonoknak az ikon lista termék megjelenítése. Az egeret egy-egy termékképre húzva a kép megfordul, a hátoldalon pedig az adott termék leírása olvasható. Így a sablon vizuális bonyolítása nélkül szolgáltathatunk több információt a vásárló számára.

Termék ikon lista fordulás 1 Termék ikon lista fordulás 1 Termék ikon lista fordulás 1

Jelentősen átalakult az új arculat lábléce is. Itt kaptak helyet az elektronikus fizetésekhez kapcsolódó logók, a fogyasztóvédelmi szempontból egyre lényegesebb információk, az áruház címe, telefonszáma, a közösségi elérhetőségek és a hírlevél feliratkozás.

009 arculat lábléce

Hasonlóan a többi Viltor sablonhoz, a 009 arculat HTML és CSS kódja is átírható az adminisztrációs felületen, így ha egy weblap elemre nem lenne szükség, vagy átalakításra szorul a megjelenése, akkor az megoldható pár sor átírásával.

Próbálja ki ingyen a Viltor webáruház szolgáltatást!

A rendszer kipróbálása csak egy gyors regisztrációhoz kötött, ahol megadhatja új webáruháza nevét, majd azonnal birtokba veheti és 20 napig tesztelheti azt! Nincs kezdeti költség, nincs kockázat!